CA | ES | EN

ACTIVITATS

lunes, 15 de marzo de 2021
I Jornada sobre la Vacunació Covid-19: Èxit de la Ciència i la Salut

La Conselleria de Salut i Consum organitza la I Jornada sobre la Vacunació Covid-19: Èxit de la Ciència i la Salut, el dijous 18 de març. La trobada retransmesa en línia unirà, per primera vegada, les principals institucions cientifico-sanitàries de les Illes Balears.

 

L’Acadèmia Mèdica Balear; la Reial Acadèmia de Medicina, l’Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut, el Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears, el Col·legi Oficial de Farmacèutics, el Col·legi Oficial de Metges i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears oferiran un missatge unànime sobre la importància de la vacunació contra la covid-19.

 

L'objectiu de la jornada és transmetre a la població general l'impacte que ha tingut la covid-19 en el sistema sanitari, i el benefici i la seguretat de la vacunació. A més, els ponents insistiran en la importància de la recerca per donar resposta als reptes actuals i futurs.

 

En paraules del coordinador, el Dr. José Reyes, cap de servei d'Aparell Digestiu de l'Hospital Comarcal d'Inca i vicepresident de l'Associació Espanyola contra el Càncer a Balears, la jornada vol «mostrar com la ciència i la sanitat són dos camps interconnectats amb un exemple clar: la vacuna contra la covid-19».

 

La jornada es retransmetrà en temps real a través del canal de YouTube de la Conselleria de Salut i Consum. El públic podrà enviar preguntes a l’adreça electrònica cienciaisalut@caib.es i es respondran en dies posteriors. També s'ha habilitat una etiqueta: #CiènciaiSalut.

 

 

Programa

 

El programa està disposat en set taules i cadascuna representa una institució científica de les Illes Balears. Així, la primera taula rodona serà de l'Acadèmia Mèdica Balear i el president de la institució, Jordi Reina, dissertarà sobre vacunes contra la covid-19, totes funcionen igual?

 

La segona taula estarà constituïda per membres de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears. Arturo López moderarà i presentarà el darrer número de la revista Medicina Balear. Javier Garau, acadèmic, internista i infectòleg, director mèdic de la Clínica Rotger Quirón, parlarà sobre les vacunes disponibles, seguretat i eficàcia. Carnet/passaport de vacunació europeu, i Javier Cortés, acadèmic i president de l'Associació Contra el Càncer a les Balears sobre l’impacte de la covid-19 i el paper de la vacuna en els pacients amb càncer.

 

La tercera taula tindrà un sol ponent, el Dr. Sebastián Albertí, catedràtic de la Universitat de les Illes Balears i investigador de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut, qui explicarà les noves tecnologies per a la investigació i el control de la covid.

 

La quarta taula serà per al Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears, que moderarà la presidenta Maria José Sastre. En aquest cas, la Dra. Concha Zaforteza, directora d’Infermeria de l'Hospital Comarcal d'Inca, dissertarà sobre els processos invisibles de la covid-19, juntament amb Estefanía Seco, infermera del Centre de Salut Trencadors, que parlarà sobre el lideratge d’infermeria en la campanya de vacunació covid-19 a atenció primària. Cuidem-nos vacunant-te.

 

La cinquena taula és la del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i el moderador serà el seu president, Antoni Real. La vocal de farmàcia hospitalària i d’atenció primària, Ana Gómez Lobón, dissertarà sobre l’impacte de la covid en la farmàcia hospitalària, i Vicente Terrades, vocal oficina de farmàcia, l’impacte de la covid en l’oficina de farmàcia.

 

La penúltima taula serà per al Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears, i el seu president, José María Valverde, metge de família, parlarà sobre SARS-CoV-2 i atenció primària, i Carles Recasens, vicepresident del Col·legi Oficial, dels efectes de la pandèmia sobre la salut mental en la població general i els professionals sanitaris.

 

La darrera taula és la de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears, que moderarà el seu director, Miquel Fiol. El Dr. Joaquín Dueñas, Grup Multidisciplinari en Pediatria de l’IdISBa, explicarà la problemàtica de la vacunació en pediatria, i el Dr. Jaume Giménez, Grup d'Investigació a Salut Pública de les Illes Balears, ho farà sobre les vacunes anticovid. Desmuntant notícies falses.

 

L'esdeveniment serà clausurat a les 20.00 hores pel Dr. José Reyes, cap de servei d'Aparell Digestiu de l'Hospital Comarcal d'Inca, vicepresident de l'Associació Espanyola contra el Càncer a les Balears i professor de la Facultat de Medicina de les Illes Balears.

 

Font: Conselleria de Salut i Consum (13/03/2021)



123movies