CA | ES | EN

ACTIVITATS

martes, 28 de julio de 2020
Webinar IdISBa. Antonio Clemente. "Rapid detection of Pseudomonas aeruginosa biofilms via enzymatic liquefaction of respiratory samples"

El dilluns 7 de setembre a les 13.30h tindrà lloc el seminari en línia "Rapid detection of Pseudomonas aeruginosa biofilms via enzymatic liquefaction of respiratory samples" a càrrec del Dr. Antonio Clemente Ximenis, investigador FOLIUM del "Grup Multidisciplinari de Sèpsia" de l'IdISBa.

 

 

Antonio Clemente és doctor en Immunologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2014). L'any 2008 va començar els seus estudis de doctorat al "Grup de Recerca de la Resposta Immunològica en Patologia Humana" de l'IdISBa sota la direcció de la doctora Joana Maria Ferrer. Les seves recerques es van centrar en l'estudi de la fisiologia dels limfòcits B en el context de les Immunodeficiències Primàries, concretament per a dilucidar els mecanismes reguladors de la supervivència cel·lular i producció d'anticossos. Al 2015 inicia la seva etapa postdoctoral al "Grup de Recerca en Autoinmunitat del IDIBAPS"  sota la supervisió del doctor Pere Santamaría, investigant les aplicacions terapèutiques de nanopartícules moduladores de la resposta immunològica en models animals de malaltia autoimmune (Diabetis Autoimmune i Malaltia de Behçet). En tornar de la seva estada postdoctoral s'uneix a l'equip que dóna suport metodològic als Assajos Clínics gestionats per l'IdISBa i que es desenvolupen a l'Hospital Universitari Son Espases. Al juny de 2019 s'incorpora, gràcies a una beca postdoctoral FOLIUM, al Grup Multidisciplinari de Sèpsia amb la supervisió del doctor Roberto de la Rica, centrant la seva recerca en el desenvolupament de biosensors basats en nanopartícules per a la detecció ràpida d'infeccions i biomarcadors d'inflamació.

 

 

Inscripció: Per apuntar-se al seminari, és imprescindible inscriure's fent clic aquí.

 

Un cop inscrit, es rebrà un correu de confirmació de com s’ha d'unir al seminari web.

 

 



123movies