CA | ES | EN

ACTIVITATS

miércoles, 29 de enero de 2020
Seminari IdISBa. Joan Clària. "Lipid Mediators and Resolution of Chronic Inflammation"

El dilluns 17 de febrer a les 13.30h, les aules 102-103 de l'Hospital Universitari Son Espases acolliran el seminari, "Lipid Mediators and Resolution of Chronic Inflammation", a càrrec del Dr. Joan Clària, consultor sènior en el Servei de Bioquímica i Genètica Molecular de l'Hospital Clínic de Barcelona i també investigador principal del grup de recerca «Inflamació i malaltia hepàtica» de l'IDIBAPS.

 

Joan Clària és consultor sènior en el Servei de Bioquímica i Genètica Molecular de l'Hospital Clínic de Barcelona i també investigador principal del grup de recerca «Inflamació i malaltia hepàtica» de l'IDIBAPS. A dia d'avui, és partícip del programa d'intensificació de l'activitat investigadora, amb el qual pot dedicar el 80% del seu temps a la investigació i el 20% restant a les rutines hospitalàries. També és professor contractat doctor en el Departament de Ciències Biomèdiques de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Es va formar com a especialista en Bioquímica Clínica i va començar la seva carrera científica amb una beca d'investigació de 1987 a 1992 en el Servei d'Hepatologia de l'Hospital Clínic de Barcelona. De 1993 a 1996, va cursar els estudis postdoctorals com becat Fullbright a Brigham and Women 's Hospital i a Harvard Medical School (Boston, MA), juntament amb el professor Charles N. Serhan, científic líder en la resolució d'inflamacions. També, el 2001, va ser científic convidat a la University of North Carolina (Chapel Hill, NC) i a The Jackson Laboratory (Bar Harbor, ME) el 2007. De 2010 a 2011, va ser professor convidat en els Instituts de Medicina de Harvard (Brigham and Women 's Hospital/Harvard Medical School; Boston, MA).

 

L'interès científic del seu laboratori resideix principalment en l'estudi dels mediadors lipídics implicats en la resolució d'inflamacions, amb un èmfasi especial en el paper dels mediadors prorresolutius en malalties hepàtiques. Recentment, el seu laboratori ha iniciat una col·laboració amb l'European Foundation for the Study of Chronic Liver Failure per aclarir el mecanisme que porta a la inflamació sistèmica i a fallides orgàniques en pacients amb malalties hepàtiques avançades.

 

El Dr. Clària ha realitzat més de 80 presentacions en qualitat de convidat en conferències internacionals i ha participat activament en l'organització de trobades internacionals, com l’ «European Workshop for the Study of Lipid Mediators» i el «Phagocyte Workshop» dins el marc ESCI. A més, és editor de secció en el Journal of Immunology i editor en Frontiers in Inflammation Pharmacology; a més de ser membre actual del comitè editorial de Frontiers in Immunology (Molecular innate Immunity) i d'haver estat membre del comitè de les revistes Gut i Frontiers in Lipidology and Metabolism. Per finalitzar, també li han atorgat el premi Albus, el premi August Pi i Sunyer per la trajectòria científica i l'International Young Researcher 's Aspirin Award.



123movies