CA | ES | EN

ACTIVITATS

martes, 19 de noviembre de 2019
Sessió científica IdISBa-HUSE. Anna Wirz-Justice: “Tot el que sempre vas voler saber sobre fototeràpia, privació del son, melatonina i altres cronoteràpies per a la depressió”

El dijous 12 de desembre a les 8:15, a la sala d’actes de l'Hospital Universitari Son Espases se celebrarà la sessió científica IdISBa-HUSE, “Tot el que sempre vas voler saber sobre fototeràpia, privació del son, melatonina i altres cronoteràpies per a la depressió”, a càrrec de la Dra. Anna Wirz-Justice, fundadora del Centre de Cronobiologia de l’Hospital Psiquiàtric de la Universitat de Basilea.

 

La professora emèrita Anna Wirz-Justice és la fundadora del Centre de Cronobiologia de l’Hospital Psiquiàtric de la Universitat de Basilea, Suïssa. La seva investigació està enfocada al diagnòstic i tractament del trastorn del ritme circadiari, del trastorn afectiu emocional i del trastorns del son. A més d’introduir la fototeràpia a Europa per a la depressió hivernal, la Dra. Anna Wirz‑Justice ha ampliat el seu ús a altres malaties no afectives emocionals, a casos de demència i a trastorns del son presents a malalties psiquiàtriques, neurològiques i somàtiques.

 

 

Tambè va ser la presidenta de la Swiss Society for Sleep Research, Sleep Medicine and Chronobiology i de la Society for Light Treatment and Biological Rhythms. La seva investigació ha estat guardonada amb premis de reconegut prestigi, com el Premi Anna‑Monika per la investigació sobre la depressió (conjuntament amb T. Wehr), el Premi a la Ciència de la Ciutat de Basilea i el Premi de Velux Foundation.

 

 

És cofundadora de Center for Environmental Therapeutics (www.cet.org), fòrum enfocat a la divulgació d’informació, basada en la investigació, sobre cronoteràpia. Amb aquest mateix objectiu, va coescriure el manual pràctic Chronotherapeutics for Affective Disorsers.

 

 

Avui en dia col·labora amb professionals de l’arquitectura i de la il·luminació per a garantir un ús òptim de la llum natural tant a edificis com en el dia a dia (www.daylight.academy); veure Changing Perspectives on Daylight: Science, Technology, and Culture (Science/AAAS, Washington DC, 2017).



123movies